50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
4-5
Μερίδα/ες
3
Βαθμός Δυσκολίας
300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
Λίγα κλωναράκια σέλινο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Λιγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουταλιά πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού για το πιάτο (προαιρετικά)
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση χύνουμε το νερό.
Στην κατσαρόλα με τα φασόλια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο σε φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο και το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε, προσθέτοντας το πιπέρι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε νεράκι να σκεπαστούν καλά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν τα βάλουμε στη χύτρα ταχύτητας θα τα βράσουμε για δέκα λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Όταν τα φασόλια γίνουν προσθέτουμε το αλάτι και τον πελτέ ή τον χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι τους.
Αν μας αρέσει στο πιάτο ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.