Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Φασολάδα με μαυρομάτικα

Φασολάδα με μαυρομάτικα

50 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

4-5

Μερίδα/ες

3

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
Λίγα κλωναράκια σέλινο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Λιγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουταλιά πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού για το πιάτο (προαιρετικά)

  • Εκτέλεση Συνταγής

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση χύνουμε το νερό.
Στην κατσαρόλα με τα φασόλια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο σε φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο και το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε, προσθέτοντας το πιπέρι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε νεράκι να σκεπαστούν καλά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν τα βάλουμε στη χύτρα ταχύτητας θα τα βράσουμε για δέκα λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Όταν τα φασόλια γίνουν προσθέτουμε το αλάτι και τον πελτέ ή τον χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι τους.
Αν μας αρέσει στο πιάτο ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.