Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Σούπα με κους κους και σολομό

Σούπα με κους κους και σολομό

40 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

3-4

Μερίδα/ες

3

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

 

  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 400 γρ) ή άλλο ψάρι φιλέτο
  • 2-3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια βελανίδια κομμένα στην μέση
  • 3 κσ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ζελέ ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο από το ψυγείο
  • 1 φλυτζάνι κους κους ζυμαρικό
  • αλάτι / πιπέρι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • χυμό λεμόνι (προαιρετικά)

 

  • Εκτέλεση Συνταγής

 

  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το πράσο και το φινόκιο και τα σωτάρουμε ελαφρά.

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, σωτάρουμε άλλο 1 λεπτό και ρίχνουμε στην κατσαρολα 4 φλυτζάνια νερό και το ζελέ του ζωμού.

  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κους κους, κατεβάζουμε το μάτι στο 3 και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

  • Βάζουμε στην κατσαρολα τον σολομό συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει το ψάρι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.

  • Όταν βράσει το ψάρι, το τεμαχίζουμε σε κομμάτια μέσα στην σούπα και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε λίγο χυμό λεμονι.