Για παραγγελίες άνω των 19€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-20:30 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-20:30 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 19 ευρώ

Ταχινόπιτα στριφτή

Ταχινόπιτα στριφτή

50 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

4-6

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 650 γρ. φύλλο κρούστας ψιλό
  • 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρύδι τριμμένο
  • Κανέλα σκόνη
  • Γαρίφαλο σκόνη
  • Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Εκτέλεση Συνταγής

 

Σε μίξερ χτυπάμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να γίνουν μια σφιχτή κρέμα που να στέκεται στο κουτάλι. Αλείφουμε με σησαμέλαιο ένα στρογγυλό ταψί (φ 27), απλώνουμε ένα φύλλο και στη διαγώνιο του απλώνουμε ένα κορδόνι από την κρέμα ταχινιού, την πασπαλίζουμε με καρύδι, διπλώνουμε, λαδώνουμε και ρολάρουμε το φύλλο, όχι όμως πολύ σφιχτά ώστε όταν το ταχίνι κατά το ψήσιμο διογκωθεί, να μην ανοίξει. Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί και το τοποθετούμε περιμετρικά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας και ρολάροντας τα φύλλα μέχρι να συμπληρωθεί, πάντα από τα έξω προς τα μέσα, το ταψί. Αλείφουμε την πίτα με σησαμέλαιο και τη φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για 35 λεπτά, σε χαμηλή θέση, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της. Μόλις κρυώσει την κόβουμε και σερβίρουμε