Για παραγγελίες άνω των 39€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

Τηλ. Επικοινωνίας2231 053 038

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Βιολογική Μελιτζανόπιτα με Κιμά και Σουσάμι

Βιολογική Μελιτζανόπιτα με Κιμά και Σουσάμι

45 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

6

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 6 βιολογικές μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ψιλό καρεδάκι
  • 2 βιολογικά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 βιολογικές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 βιολογικές πιπεριές ψιλοκομμένες (ότι είδος προτιμάτε)
  • 2 βιολογικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. βιολογικό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ματσάκι βιολογικό μαϊντανό
  • 130 γραμμ. βιολογική φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 130 γραμμ. βιολογική γραβιέρα τριμμένη (ότι είδος προτιμάτε)
  • 3/4 φλυτζάνια βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι βιολογικό τραχανά γλυκό
  • 2 βιολογικά αυγά χτυπημένα
  • Βιολογικό Σουσάμι λευκό και μαύρο (Παπαρουνόσπορο προαιρετικά)
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 6 βιολογικά χωριάτικα φύλλα για πίτα (Φυσικά μπορείτε να ανοίξετε και το δικό σας φύλλο)
  • Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις καταβρέχουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7’ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν για 4-5’ και τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10’.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η γέμιση.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, και τοποθετούμε 3 φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει.Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα 3 λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.

Στρίβουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κλείσουμε καλά την πίτα μας. Χαράζουμε σε κομμάτια (σε ότι μέγεθος επιθυμούμε), λαδώνουμε για μία ακόμα φορά, ραντίζουμε με νερό και τέλος προσθέτουμε το σουσάμι (λευκό και μαύρο) και τον παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10’ λεπτά περίπου (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.