45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
4
Μερίδα/ες
3
Βαθμός Δυσκολίας
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει.Τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα αφού έχουμε βγάλει τις φακές ρίχνουμε το μισό λάδι και σωταρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.Προσθέτουμε τις φακές,την ντομάτα,1 ποτήρι ζεστό νερό και τα μπαχαρικά εκτός από τη ρίγανη.Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε 3 περίπου ποτήρια ζεστό νερό και το πλιγούρι και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου να φουσκώσει το πλιγούρι.Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι.
Σερβίρουμε σε πιάτο ζεστό η κρύο,αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη φετα και απολαμβανουμε.