60 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
5-6
Μερίδα/ες
3
Βαθμός Δυσκολίας
300 γραμ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 κ.σ. βρώμη
2 αυγά
250 γραμ. ανθότυρο
200 γραμ. φέτα
1/2 νεροπότηρο γάλα 1,5% λιπαρά
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανός
άνηθος
σουσάμι (προαιρετικά)
Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι.Το αφήνω να στραγγίξει.
Ψιλοκόβω 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μετά προσθέτω το σπανάκι. Αφού χάσει τον όγκο του, προσθέτω άνηθο & μαϊντανό (οι ποσότητες είναι κατά βούληση),τη βρώμη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού δέσουν όλα τα υλικά κατεβάζω από τη φωτιά. Προσθέτω το ανθότυρο, τη φέτα & το ξύσμα και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα λεκανάκι σπάω τα αυγά και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω καλά να διαλυθούν τα αυγά. Στο υγρό αυτό μείγμα προσθέτω το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύω καλά.
Λαδώνω ένα ταψάκι 30 cm, ρίχνω λίγο αλευράκι για να μη μου κολλήσει το μείγμα, προσθέτω το μείγμα, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C ώσπου να ροδίσει (στην αρχή με αέρα και 5'-10' πριν το βγάλω από τον φούρνο με αντιστάσεις).