45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
4
Μερίδα/ες
3
Βαθμός Δυσκολίας
1 +1/2 πακ. φάβα πλυμένη
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ντομάτες αλεσμενες
1 κ.σ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
2 φυλ. δάφνη
Νεράκι, 2 δάχτυλα απο τη φάβα
Ντοματούλα φλούδα για ντεκόρ
Ελιές
Βάζουμε σε κατσαρόλα την πλυμενη φάβα, προσθέτουμε το νεράκι 2 δάχτυλα πάνω απ την φάβα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε κρεμμύδια, καρότο, χυμό ντομάτας, δάφνη αλάτι, ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να (χυλώσει η φάβα) να μαλακώσει, βγάζουμε από την φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά και αλέθουμε με το ραβδομππλέντερ την φάβα, βάζουμε 1 ποτ. κρ. ελαιόλαδο και λίγο ρίγανη ή θρουμπι, σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι, ντοματακι κρεμμυδάκι, και φυσικά ελιές, καλή όρεξη!!