Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Σπιτικά ζυμαρικά

Σπιτικά ζυμαρικά

30 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

4-6

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι γοχ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1/2 μπορεί και λιγότερο από ένα φλιτζάνι του τσαγιού Νεράκι
  • Εκτέλεση Συνταγής
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια, κάνουμε στην κορυφή μια λακκούβα και εκεί ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδου και τα αυγά.

  2. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ομογενοποιούμε τα υλικά με το αλεύρι, δουλεύοντας με τα δάχτυλα και με το αλεύρι από γύρω και προσθέτουμε και νεράκι χλιαρό.

  3. Το νερό το βάζουμε λίγο λιγο, ώστε να έχουμε τον έλεγχο με τη ζύμη μας. Θέλουμε να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Τη ζυμώνουμε καλά... Πολύ καλά.

  4. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  5. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά με έναν κατά προτίμηση περιστρεφόμενο πλάστη.. εμένα με βοήθησε αρκετά. Φυσικά αν έχετε ειδική μηχανή κοπής ζυμαρικών, τη χρησιμοποιείτε!

  6. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες όσο πλάτος μας αρέσει και τα αφήνουμε επάνω σε μια πετσέτα μέχρι να τα βράσουμε. Τα αλευρώνουμε κιόλας λιγάκι.

  7. Αν θέλουμε μπορούμε να αποξηρανουμε τα ζυμαρικά σε εξωτερικό, καθαρό σημείο του σπιτιού μας καλύπτοντας τα με τούλι π.χ. και να τα αποθηκευσουμε για κάποια άλλη μέρα. Γίνονται σαν τις χυλοπίτες! Βράζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά για 12 με 15 λεπτά. Καλό είναι να μην παραβρασουν και λασπωσουν.