Για παραγγελίες άνω των 39€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

Τηλ. Επικοινωνίας2231 053 038

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Mηλόπιτα διαίτης με τσάι και γλυκό άρωμα πορτοκάλι

Mηλόπιτα διαίτης με τσάι και γλυκό άρωμα πορτοκάλι

75 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

Μερίδα/ες

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

Για το τσαι:

  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 πορτοκάλι ξυσμένο κομμενο σε ροδέλες
  • η φλουδα του πορτοκαλιού
  • 4 μήλα γκόλντεν σε κυβάκια
  • 400 γρ.κόκκινη φαρίνα
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι απο το τσάι
  • 4 αυγά
  • κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμο μισού λεμονιού
  • Εκτέλεση Συνταγής
  1. Αρχικά βράζουμε 1 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με τα ξυλακια κανελας, τα γαρυφαλλα, το πορτοκαλι κομμενο σε ροδελες και την φλουδα του αφου το εχουμε ξυσει πιο πριν, εχοντας κρατησει το ξυσμα για μετεπειτα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει.
  2. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια σε ενα μπολ και τα περιλούζουμε με το χυμο λεμονιού.
  3. Χτυπάμε σε ενα αλλο μπολ το τσαι με τη ζάχαρη και τα αυγα.
  4. Προσθέτουμε μεσα τη φαρίνα, τη κανελα και το ξύσμα ανακατευοντας καλα μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλός.
  5. Στη συνεχεια, βαζουμε τα μηλα μεσα στο χυλο και ανακατευουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 28cm και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. (Κάθε φούρνος βέβαια έχει άλλη ισχύ οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε στα 40 λεπτά με μια οδοντογλυφίδα).