Για παραγγελίες άνω των 39€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

Δευτ.-Παρ.: 8.00-21.30 & Σάβ.: 8.00-15:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Σοκολατορυζόγαλο σε μαρμελάδα πορτοκάλι με δεντρολίβανο

Σοκολατορυζόγαλο σε μαρμελάδα πορτοκάλι με δεντρολίβανο

20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

6

Μερίδα/ες

2

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι από δίκοκκο σιτάρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
  • 5 κ.σ. ζάχαρη στέβια
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 λοβό βανίλιας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα
  • 2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκαλιού
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • Εκτέλεση Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 3 ποτήρια νερό για 12 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί το νερό. Κρατάμε 100 ml από το γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και το λοβό της βανίλιας , τον οποίο τον έχουμε χαράξει κατά μήκος με μυτερό μαχαίρι. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι στο γάλα για 10 λεπτά , ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Στο γάλα που κρατήσαμε ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα στη κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Αφαιρούμε το λοβό βανίλιας και το μπαστουνάκι κανέλας. Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση με το δεντρολίβανο για να αρωματιστεί. Σε ατομικά σκεύη στρώνουμε μια στρώση τρίμα μπισκότου, μια στρώση μαρμελάδας, μια παχιά στρώση ρυζόγαλου με σοκολάτα. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι.