λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας
250gr κρέμα γάλακτος
250gr φρέσκο γάλα
100gr γιαούρτι στραγγιστό
10gr φύλλα ζελατίνης
1 κάψουλα βανίλιας ή ακομα καλύτερα φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης
40gr κρυσταλλική στέβια 1: 3
Μουλιάζουμε για 20΄τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μικρή και προσθέτουμε την βανίλια, τις ζελατίνες που έχουμε στίψει καλά να μην έχει νερά και την στέβια. Ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γαλα με το γιαούρτι. Ανακινούμε ελαφρά και το βάζουμε σε φόρμα. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου 4-6 ώρες .
Για να το βγάλουμε από τη φόρμα το βουτάμε για δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με την μαρμελάδα πορτοκάλι.
* Για μια πιο ελαφριά εκδοχή της πανακότας μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα, το γάλα με λίγα λιπαρά και το γιαούρτι με λίγα λιπαρά.
* Επίσης εκτός από βανίλια, έχουμε τη δυνατότητα να αρωματίσουμε με άλλα αρωματικά π.χ κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, λουίζα, χαμομήλι ( ...ναι, του πάει παρα πολύ ) ...
*Αντί για φόρμα μπορούμε να το μοιράσουμε σε ατομικά φορμάκια