90 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
4-6
Μερίδα/ες
4
Βαθμός Δυσκολίας
Βάλε το χυμό λεμόνι σε κατσαρόλα να πάρει βράση
Χτύπησε σε μπολ τα αυγά με το κορν φλάουρ και ανακάτεψε στο μείγμα και το μέλι, αναδεύοντας καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Απόσυρε το χυμό λεμόνι από το τη φωτιά και ενσωμάτωσε σε αυτό τα αυγά. Με σύρμα ανακάτεψε ζωηρά, επιστρέφοντας το σκεύος στο μάτι, ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα και να κοχλάζει. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρά.
Κόψε το βούτυρο σε κυβάκια, και ρίξε στη χλιαρή κρέμα, δουλεύοντας εντατικά με μια σπάτουλα, ώσπου να ενωθεί. Άφησε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και βάλε επίσης στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Ετοίμασε την παγωτομηχανή και προσθεσε διαδοχικά, την κρέμα λεμονιού και τη σαντιγί. Άφησε στη μηχανή να ανακατευτούν για 30 με 40' λεπτά. Βάλε το παγωτό στρο ψυγείο, αποθηκεύοντάς το ιδανικά σε μεταλλικό σκεύος και με την επιφάνειά του σκεπασμένη.
Σέρβιρε με τα μπισκότα βρώμης.