Για παραγγελίες άνω των 15€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 15 ευρώ

Πάστα Φλώρα με αλεύρι ζην, στέβια και mix μαρμελάδων

Πάστα Φλώρα με αλεύρι ζην, στέβια και mix μαρμελάδων

90 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

5-6

Μερίδα/ες

3

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 230 γρ. αλεύρι ζην(ή ζέας ή ολικής)
  • 70 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό για ζυμώματα (ή γ.ο.χ)
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 4 κ.σ. στέβια
  • 100 γρ ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο,μισό ηλιέλαιο)
  • 50 γρ ταχίνι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 500 γρ μαρμελάδα μανταρίνι ή όποια άλλη μας αρέσει
  • 50-100 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • Εκτέλεση Συνταγής

Σε μεγάλο μπωλ χτυπάω τ'αυγά με τη στέβια να αφρατέψουν.Προσθέτω το λάδι και το ταχίνι, συνεχίζω το χτύπημα να ενωθούν.Ρίχνω τη βανίλια και το ξύσμα, ανακατεύω.

Προσθέτω τα αλεύρια ανακατεμένα με το μπέικιν και το αλάτι.Ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη.Αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο.

 

Κρατάω το 1/3 της ζύμης στην άκρη.Την υπόλοιπη την ανοίγω σε στρογγυλό κομμάτι διαμέτρου 20 εκ.Τοποθετώ πάνω σε ρηχό ταψί ένα τσέρκι στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ.Στρώνω μέσα στο τσέρκι λαδόκολλα και την εφαρμόζω καλά στα τοιχώματα.

 

Τοποθετώ μέσα την ανοιγμένη ζύμη και με τα χέρια την εφαρμόζω καλά στο πάτο και τα τοιχώματα.Απλώνω τη μαρμελάδα μανταρίνι ομοιόμορφα,κάνω μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχω κρατήσει και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της μαρμελάδας.Σε μερικά από τα τετραγωνάκια συμπληρώνω μαρμελάδα φράουλα.

 

Ψήνω στους 170°C στις αντιστάσεις 30' περίπου να πάρει λίγο χρώμα.

 

Κόβω σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.