Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Κολοκυθοπιτάκια γλυκά

Κολοκυθοπιτάκια γλυκά

60 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

4-5

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

1 μέτρια γλυκιά κολοκύθα (1 1/2 κιλό περίπου)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής ή σικάλεως
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
αλεύρι έξτρα λευκό για το άνοιγμα των φύλλων
ελαιόλαδο έξτρα για επάλειψη των φύλλων
Για την γέμιση:
2 κ.σ. αποξηραμένα μύρτιλλα
2 κ.σ. αποξηραμένα αρώνια
2 κ.σ. αποξηραμένα γκότζι μπέρι
2 κ.σ. κορινθιακή σταφίδα
4-5 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε κύβους
1 φλυτζάνι καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
50-100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα σκόνη
1/4 κ.γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα

  • Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τη κολοκύθα, τη κόβουμε σε κομμάτια, καθαρίζουμε από τα σπόρια και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Αφού κρυώσει λίγο καθαρίζουμε με το εργαλείο ξεφλουδίσματος τα κομμάτια. Στη συνέχεια τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη.
Ενσωματώσουμε τα υλικά της γέμισης σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε να αναμείξουν τα αρώματα τους και να τραβήξουν τη περίσσεια υγρασία.
Για να μην πάνε χαμένα τα σποράκια της κολοκύθας, αφού τα πλύνουμε, τα ψήνουμε σε λαδόκολλα με λίγο χοντρό αλάτι στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Αυτά δε θα μπουν στη συνταγή, θα τα φάμε χώρια!)
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Σε λεκάνη προσθέτουμε τα αλεύρια, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μόλις σφίξει το μείγμα λίγο ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ενώ ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκούραστη τουλάχιστον μισή ώρα.
Κόβουμε μπαλίτσες (περίπου 8) από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη και του αλευριού. Κόβουμε τα φύλλα σε 3 λωρίδες με το εργαλείο κοπής για πίτσα. Βάζουμε κατά μήκος γέμιση με ένα κουτάλι.
Τυλίγουμε κυκλικά σαν κύλινδρο τη γέμιση, αφού με ένα πινέλο λαδώνουν με ελαιόλαδο περιμετρικά της γέμισης. Μετά Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρια τα πιτάκια. Αλείφουμε και από πάνω με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και από πάνω με κανέλα. Καλή όρεξη!
Σε περίπτωση που τελειώσει η γέμιση, αξιοποιούμε τα πιτάκια σε αλμυρά! Προσθέτουμε ένα αβγό, πιπέρι, ανθότυρο και φέτα, για το αλμυρό μείγμα. Τα ψήνουμε μαζί με τα υπόλοιπα πιτάκια. Τα τρώμε σκέτα ή όπως αλλιώς θέλουμε!