Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Κέικ σοκολάτας με στέβια

Κέικ σοκολάτας με στέβια

60 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

4-6

Μερίδα/ες

2

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης (που φουσκώνει μόνο του)
  • ¾ φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • ½ φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 ½ κ.σ ξύδι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ σόδα
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 3 κ.γ baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 σταγόνες υγρή στέβια

Για την επικάλυψη

1 σοκολάτα γάλακτος ή bitter με στέβια
¼ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά

  • Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, την υγρή στέβια, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, στον οποίο νωρίτερα έχουμε ρίξει τη σόδα (επειδή έχει έντονη μυρωδιά, η κουταλιά που θα ρίξουμε θα είναι κοφτή κι όχι πολύ γεμάτη.

Επίσης προσέχουμε γιατί με το που θα πέσει στον χυμό, θα αφρίσει).

Εν συνεχεία, προσθέτουμε στο μίγμα το νερό. Μετά το απαραίτητο κοσκίνισμα, πέφτει μέσα και το κακάο με το baking powder και το αλεύρι ολικής.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και είναι έτοιμο!

Σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα (μετρίου μεγέθους) προσθέτουμε το μίγμα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί (το βυθίζουμε στο κέντρο του και θα πρέπει να βγει «καθαρό»), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Σε μπεν μαρί έχουμε λιώσει τη σοκολάτα με τη στέβια (bitter ή γάλακτος ανάλογα τα γούστα μας), την οποία προαιρετικά μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο γάλα εβαπορέ.

Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και αφήνουμε να κρυώσει.