λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας
1/2 κιλό ώριμο και καθαρισμένο κυδώνι
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
60gr αμύγδαλα χωρίς το φλοιό τους
75gr κρυσταλλικη στέβια 1:3
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη - 10 γρ.
450gr νερό
Κόβουμε το κυδώνι σε λεπτά και ισομεγέθη μπαστουνάκια και το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια θερμοκρασία και με κλειστό καπάκι - περίπου 15΄.
Παράλληλα ψήνουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 13΄.
Οταν περάσουνε τα 15 λεπτά του βρασμού προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την στέβια και την ζελατίνη και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Βγάζουμε το καπάκι αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε και τα αμύγδαλα και γεμίζουμε το αποστειρωμένο βάζο.
*Δεν χρειάζεται να βάλουμε σε νερό με λεμόνι το κυδώνι την ώρα που το κόβουμε γιατί θα λειτουργήσει σαν σφουγγάρι και θα μαζέψει επιπλέον νερό
* . Το χρώμα του γλυκού είναι συνάρτηση της ποικιλίας των κυδωνιών αλλά και της ωριμότητας . Εαν θέλουμε το γλυκό μας να πάρει ρουμπινί χρώμα προσθέτουμε λίγο χυμό ροδιού στη βράση του .
* Ε , ναι ...σερβίρετέ το πάνω σε γιαούρτι !