Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ

Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Γλυκό κουταλιού κυδώνι

λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

Μερίδα/ες

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

1/2 κιλό ώριμο και καθαρισμένο κυδώνι

1 κλαδάκι αρμπαρόριζα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 

60gr  αμύγδαλα χωρίς το φλοιό τους 

75gr κρυσταλλικη στέβια 1:3 

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη - 10 γρ.

450gr νερό 

  • Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε το κυδώνι σε λεπτά και ισομεγέθη μπαστουνάκια και το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια θερμοκρασία και με κλειστό καπάκι - περίπου 15΄.

Παράλληλα ψήνουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 13΄.

Οταν περάσουνε τα 15 λεπτά του βρασμού προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την στέβια και την ζελατίνη και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.

Βγάζουμε το καπάκι αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε και τα αμύγδαλα και γεμίζουμε το αποστειρωμένο βάζο. 

*Δεν χρειάζεται να  βάλουμε σε νερό με λεμόνι το κυδώνι την ώρα που το κόβουμε γιατί θα λειτουργήσει σαν σφουγγάρι και θα μαζέψει επιπλέον νερό 

* . Το χρώμα του γλυκού είναι συνάρτηση της ποικιλίας των κυδωνιών  αλλά και της ωριμότητας . Εαν θέλουμε το γλυκό μας να πάρει ρουμπινί χρώμα προσθέτουμε λίγο χυμό ροδιού στη βράση του . 

* Ε , ναι ...σερβίρετέ το πάνω σε γιαούρτι !