Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ
Τί είναι ο Λιναρόσπορος?

Τί είναι ο Λιναρόσπορος?

Και πως βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό?

Το “λινάρι” είναι ένα μονοετές αγγειόσπερμο φυτό που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές όχι μόνο για τις κλωστικές του ίνες αλλά και για τον σπόρο του, τον λιναρόσπορο.
Έχει καταβολές από τη Μέση Ανατολή, ενώ καλλιεργείται εδώ και 7.000 περίπου χρόνια κατά κύριο λόγο στη Ρωσία, Γαλλία, Ινδία και Λιθουανία.
Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια λιναριού δεν είναι μεγάλη. Ωστόσο, καλλιεργείται στη Μεσσηνία, κυρίως για την παραγωγή του λιναρόσπορου.
Ο λιναρόσπορος, φημίζεται για τη φαρμακευτική του δράση ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό στον οποίο χαρίζει ενέργεια.
Χαρακτηρίζεται από πολλούς επιστήμονες ως υπερτροφή ή και ως συμπλήρωμα διατροφής, λόγω της πληθώρας των ιδιοτήτων και των θρεπτικών συστατικών του.
Φαινομενικά, οι λιναρόσποροι είναι σπόροι με μικρό ελαιούχο σχήμα, και μοιάζουν με τους σπόρους του σουσαμιού, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο λιναρόσποροι διακρίνονται για το μεγαλύτερο μέγεθός τους και για το σκληρότερο περίβλημά τους.
Τέλος, ο λιναρόσπορος διακρίνεται σε τρεις τύπους: σκούρος (ανεπεξέργαστος), αποφλοιωμένος (με ανοιχτό ξανθό χρώμα) και γενετικά τροποποιημένος (με ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα).
Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή σύσταση σε:
• Βιταμίνες και μέταλλα
• Φυτικές ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες
• Ω-λιπαρά οξέα
• Φυτοχημικά (λιγνάνες)
• Πρωτεΐνες
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, έχει διαπιστωθεί ότι ο λιναρόσπορος χάρη στις θρεπτικές του ουσίες έχει αντιοξειδωτικές, ηπατοπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.