Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ
Ψίλλιουμ (Psyllium) και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ψίλλιουμ (Psyllium) και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Από τα βάθη της Ινδίας...

Το Psyllium έχει χρησιμοποιηθεί στην Ayurdevic ιατρική (γνωστή ως Isabgol) για χιλιάδες χρόνια. Παραδοσιακά λαμβάνεται για να διευκολύνει τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια, καθώς και για αιμορροΐδες αιμορραγίας. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Το Psyllium χρησιμοποιείται πλέον ευρύτερα και υπάρχουν πάνω από 100 κλινικές δοκιμές που δείχνουν τα οφέλη του και αποδεικνύεται ότι είναι πολύ ασφαλές ...

Όταν ελήφθη για ένα χρόνο, μια δοκιμή έδειξε πολύ λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες και αυτές ήταν ήπιες υποδηλώνοντας ότι το Psyllium είναι μια ασφαλής, μακροχρόνια θεραπεία. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της διάρροιας ...

Το ψύλλιουμ που χορηγήθηκε σε ασθενείς που είχαν διάρροια προκαλούμενη από φάρμακα βελτίωσε σημαντικά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι τόσο αποτελεσματική όσο η λοπεραμίδη (Imodium) στη βελτίωση της διάρροιας  ή της ακράτειας κοπράνων, με λιγότερες παρενέργειες . Το Psyllium μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας και του κοιλιακού άλγους, σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα και Crohn, ειδικά όταν λαμβάνεται μαζί με ένα προβιοτικό. Μια μελέτη έδειξε ότι το Psyllium μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με το κύριο φάρμακο για την πρόληψη επεισοδίων της ελκώδους κολίτιδας.

Το Psyllium μπορεί να βοηθήσει τη δυσκοιλιότητα ...

Το Psyllium έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα όταν λαμβάνεται καθημερινά σε μελέτες για λίγες εβδομάδες  και έχει αποδειχθεί ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τα κύρια καθαρτικά. Έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη δυσκοιλιότητα και την αποκατάσταση των ασθενών μετά από παρεμπόδιση - μια πολύ σοβαρή μορφή δυσκοιλιότητας που μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και βοηθά στην απώλεια λίπους ...

Το Psyllium έχει μεγάλο αριθμό μελετών που δείχνουν το όφελος του για τη μείωση της LDL (κακή χοληστερόλη). Πάνω από 4-8 εβδομάδες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την LDL χοληστερόλη σε ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη , παιδιά και εφήβους με υψηλή χοληστερόλη , παχύσαρκους έφηβους που είχαν επίσης βελτίωση στη διανομή σωματικού λίπους  και ηλικιωμένους με υψηλή χοληστερόλη .

Οι άντρες με υψηλή χοληστερόλη είχαν εξαιρετική ανταπόκριση στη λήψη Psyllium για 8 εβδομάδες, με σημαντική μείωση της LDL ενώ συνέχιζαν τη φυσιολογική τους δίαιτα . Μπορεί να έχει περισσότερο όφελος στη μείωση της χοληστερόλης όταν λαμβάνεται με ή κοντά σε τρόφιμα .

Το Psyllium μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η πείνα (και κατά συνέπεια η σνακ) μεταξύ των γευμάτων ...

Η λήψη του Psyllium έδειξε σημαντική μείωση της πείνας και αύξηση της αίσθησης πλήρους μεταξύ των γευμάτων. Το Psyllium μειώνει τα συναισθήματα της πείνας και μειώνει την ποσότητα φαγητού που θέλετε να φάτε, γεγονός που μπορεί να το κάνει καλό βοήθημα για την απώλεια βάρους.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη ...

Το Psyllium μπορεί να βελτιώσει το σάκχαρο του αίματος και την ανταπόκριση του σώματος στην ινσουλίνη και να βελτιώσει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης μειώνοντας τους παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη. Η λήψη φλοιού Psyllium πριν από τα γεύματα μείωσε σημαντικά την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την ινσουλίνη σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, υποδεικνύοντας ότι είναι χρήσιμο για τη διατήρηση καλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα (24).

Το Psyllium επίσης μείωσε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και HbA1c (δείκτη αίματος της ζάχαρης μακροπρόθεσμα) σε καλά διεξαχθείσα μελέτη διαβητικών.

 

Άλλα οφέλη:

Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) - Το Psyllium που λαμβάνεται καθημερινά για 6 μήνες μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση των ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Καρκίνος του εντέρου Κίνδυνος καρκίνου - Το φλοιό Psyllium που λαμβάνεται τακτικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.