Για παραγγελίες άνω των 29€δωρεάν μεταφορικά έως 5kg

0ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
€0,00
x

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 053 038

0
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
2231 053 038
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτ.-Παρ.: 8:00-21:00 & Σάβ.: 8:00-14:00
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 29 ευρώ
Τι είναι η σκόνη Μάκα και που βοηθάει;

Τι είναι η σκόνη Μάκα και που βοηθάει;

Πλούσια σε Ιχνοστοιχεία

Τι είναι η σκόνη Maca;

Το Maca είναι ένα σταυροειδές λαχανικό που προέρχεται από το Περού και σχετίζεται με το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το κέλυφος. Η ρίζα, η οποία είναι το βρώσιμο μέρος του λαχανικού, μοιάζει με ένα σταυρό ανάμεσα σε πασπιλίσκο και ραπανάκι με πράσινες φύλλες, αλλά καταναλώνεται συνήθως ως σκόνη αλεσμένου και η γεύση του είναι αρκετά γήινη και μοιάζει με του καρυδιού.

Ποιο είναι το διατροφικό προφίλ της Maca;


Η Maca συχνά προσφέρεται ως «σούπερ τροφή» λόγω του ισχυρού θρεπτικού της προφίλ.

Είναι υψηλή σε ορισμένα μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, καθώς και μερικές βιταμίνες Β συμπεριλαμβανομένης της Β3 (νιασίνη).

Η σκόνη Maca είναι επίσης μια καλή πηγή vegan από σίδηρο, με μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού 5 γραμμάρια που παρέχει σχεδόν το 10% του RDA για άντρες και γυναίκες άνω των 50 ετών και 5% RDA για γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών.

Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη μακα περιέχει επίσης περίπου 10% του RDA χαλκού μας για τους ενήλικες. Ο χαλκός είναι απαραίτητος για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της απελευθέρωσης του σιδήρου για να σχηματίσει αιμοσφαιρίνη η οποία μεταφέρει οξυγόνο γύρω από το σώμα, καθώς επίσης συμμετέχει στην παραγωγή τόσο των ερυθρών όσο και των λευκών αιμοσφαιρίων.

Πόσο καλά ερευνήθηκαν τα οφέλη και οι κίνδυνοι του maca;


Υπάρχουν πολύ περιορισμένες έρευνες για τη μακα αυτή τη στιγμή, αλλά οι μελέτες που έγιναν περιλαμβάνουν μια πολύ μικρή δοκιμασία το 2015 που διεξήχθη σε 29 κινεζικές γυναίκες που ήταν μετά την εμμηνόπαυση. Σε μια περίοδο 12 εβδομάδων, οι γυναίκες έλαβαν 3,3 γραμ. μάκα καθημερινά, σε σύγκριση με μια ομάδα εικονικού φαρμάκου, και στο τέλος της δοκιμής συμπεραίνεται ότι ο maca φαίνεται να μειώνει τόσο την αρτηριακή πίεση όσο και την κατάθλιψη.

Μια μελέτη δοκιμαστικών σωλήνων το 2014 διαπίστωσε ότι το maca έχει υψηλό περιεχόμενο αντιοξειδωτικού το οποίο μπορεί να ωφελήσει την υγεία με περισσότερη έρευνα ως βιοδραστική ένωση. Αυτό υποστηρίχθηκε περαιτέρω από μια άλλη  μελέτη το 2017, η οποία διαπίστωσε ότι η μακά έχει δυνητικά νευροπροστατευτικά οφέλη.

Απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι ωφέλιμο για τον άνθρωπο, αλλά είναι ένα θετικό ξεκίνημα.