Τι είναι το ταχίνι;
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού, περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Περιέχει σημαντικές ποσότητες μικροστοιχείων απαραίτητων στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, όπως πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά.
Η ένταξη του ταχινιού στο καθημερινό διαιτολόγιο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.
- Προστατεύει την επιδερμίδα
- Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στους σπόρους σουσαμιού συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για αρκετές βλάβες της επιδερμίδας, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο, οι ρυτίδες, ακόμη και ο καρκίνος του δέρματος.
- Προάγει την υγεία της καρδιάς
- Η σησαμίνη σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα την μείωση του επιπέδου των λιπιδίων στο αίμα.
- Οι σπόροι σουσαμιού επίσης προστατεύουν από θρομβώσεις, οι οποίες προκαλούνται από τη συγκόλληση αιμοπεταλίων. Υπό προϋποθέσεις, το ταχίνι μπορεί επίσης να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση του οργανισμού.
- Συμβάλλει στη σωστή θρέψη μετά την άσκηση
- Το ταχίνι αποτελεί καλή φυτική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Η σύσταση του ταχινιού, λοιπόν, το καθιστά μία πολύ καλή επιλογή μετά από την άσκηση, αφού εξυπηρετεί την ενίσχυση του μυϊκού ιστού.
- Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου
- Το ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει καλύτερη μυϊκή λειτουργία και χαλάρωση, μειώνοντας τους πόνους που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες τις ημέρες πριν την περίοδο.